Menu Close

A-STROOM - 1e jaar

Latijn

Houd je van cultuur en talen? Dan is Latijn misschien iets voor jou!

Je maakt uitgebreid kennis met de grote schrijvers uit de Oudheid: Ovidius, Vergilius, Cicero, Plinius, … Je verdiept je in de sappige en boeiende verhalen van de Romeinse mythologie en geschiedenis. Je ontdekt hoeveel Romeinse overblijfselen terug te vinden zijn in onze moderne maatschappij (in de literatuur, de politiek, de architectuur, het theater, de rechtspraak, …). Je scherpt je taalvermogen aan, ook op het vlak van de moderne talen. Je traint het ‘analytisch denken’, wat ook in de wetenschappelijke vakken en wiskunde heel belangrijk is.

De keuze Latijn / module bestaat uit:

  • 4 uren Latijn (sep. – maart)
    2 uren Latijn + 2 uren modules (maart – juni)
  • 4 uren Latijn gedurende het hele schooljaar (Latijn +)

Talentenmodules

Om de juiste (studie)keuzes te maken, is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen en dat je inzicht krijgt in de studierichtingen die je in je verdere schoolcarrière zal tegenkomen.

Daarop zetten we, samen met jou, in tijdens de modules. Elke week besteden we 2u voor de leerlingen die Latijn volgen en 4u voor de andere leerlingen aan twee belangrijke pijlers: nl. leren kiezen en blik verbreden.

Aan de hand van interactieve opdrachten ga je zowel jezelf als de verschillende studierichtingen beter leren kennen. De duurtijd van elke module is 6 weken, zodat je de nodige tijd krijgt voldoende te proeven en toch elke module te doorlopen.

Een overzicht van de modules:

 

Aan de hand van interactieve oefeningen, groepswerk, computeropdrachten, teksten en projecten leer je de verschillende studiedomeinen op een boeiende manier kennen. De leerkrachten prikkelen je nieuwsgierigheid en kijken samen met jou welk studiedomein voor jou is weggelegd.  Uiteindelijk maak je vanuit je ervaringen in de talentenmodules een keuze: je optie in het tweede jaar.

Toelatingsvoorwaarden

Leerlingen met een getuigschrift basisonderwijs gaan naar het eerste leerjaar A van het secundair onderwijs.

Klaar om jouw Talent te ontdekken?