Menu Close

A-STROOM - 1e jaar

Latijn


Houd je van cultuur en talen? Dan is Latijn misschien iets voor jou!

Je maakt uitgebreid kennis met de grote schrijvers uit de Oudheid: Ovidius, Vergilius, Cicero, Plinius, … Je verdiept je in de sappige en boeiende verhalen van de Romeinse mythologie en geschiedenis. Je ontdekt hoeveel Romeinse overblijfselen terug te vinden zijn in onze moderne maatschappij (in de literatuur, de politiek, de architectuur, het theater, de rechtspraak, …). Je scherpt je taalvermogen aan, ook op het vlak van de moderne talen. Je traint het ‘analytisch denken’, wat ook in de wetenschappelijke vakken en wiskunde heel belangrijk is.

De keuze Latijn / module bestaat uit:

  • 4 uren Latijn (sep. – maart)
    2 uren Latijn + 2 uren modules (maart – juni)
  • 4 uren Latijn gedurende het hele schooljaar (Latijn +)

Talentenmodules

Om een juiste (studie)keuzes te maken, is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen en dat je inzicht krijgt in de studierichtingen die je in je verdere schoolcarrière kan tegenkomen.
Daarop zetten we samen in tijdens de lesuren module. Elke week besteden we 2 lesuren aan modules die je ondersteunen in het maken van een keuze voor je verdere schoolloopbaan.
Gedurende een aantal weken maak je kennis met elke module aan de hand van interactieve opdrachten. Elke module is een voorproef van een basisoptie in het 2de jaar. Uiteindelijk kom je – samen met het advies van je leerkrachten – tot een weloverwegen studiekeuze.

Een overzicht van de modules:

Toelatingsvoorwaarden

Leerlingen met een getuigschrift basisonderwijs gaan naar het eerste leerjaar A van het secundair onderwijs.

Klaar om jouw Talent te ontdekken?