Menu Close

6de jaar Applicatie en Databeheer

Iets voor jou?

Kent een computer weinig geheimen voor jou? Ben je geboeid door de wereld van de IT? Wil je alles ontdekken over de bouw en werking van databanken en netwerken? Heb jij een wiskundige knobbel? Kan jij probleemoplossend en analy-tisch denken? Dan is de gloednieuwe studierichting Applicatie- en databeheer ze-ker iets voor jou!

 

Wat leer je tijdens de lessen Toegepaste Informatica en Databeheer

Tijdens de lessen Toegepaste Informatica/Databeheer leer je o.a. softwaremodules ontwerpen en implementeren. Je ontdekt hoe je datacommunicatienetwerken en applicaties ontwerpt, test en installeert. Het onderhoud van webapplicaties kent voor jou geen geheimen meer en je komt te weten hoe je fouten kunt iden-tificeren en oplossen.

Ook toegepaste Wiskunde is van groot belang in deze studierichting : goniometrie, algebra, enz. Je combineert wiskundige kennis en vaardigheden met je computervaardigheden en realiseert zo een optimaal softwareontwerp.

Jouw lessentabel?

Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 3
Frans 2
Engels 2
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 1
Burgerschap/EFC 1
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Toegepaste Informatica / Databeheer 10
Stage 2
Module (Keuzevakken) 2
Totaal 32

Jouw toekomst?

Na deze studie kan je aan de slag als functioneel digitaal ondersteuner. Je ver-werkt dan data en bewerkt (web)applicaties en databanken. Zo ondersteun je de digitale processen van organisaties en wordt hun cyberveiligheid gegarandeerd.

Je kan ook kiezen voor hoger onderwijs, bvb. Bachelor in de Toegepaste Informatica, Bachelor Secundair Onderwijs Informatica of een graduaatsopleiding.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?