Menu Close

4de jaar Taal & Communicatie

Iets voor jou?

Ben jij gebeten door taal? Heb jij een vlotte pen? Ben je sociaal aangelegd en ben je een vlotte spreker? Kan je niet wachten om nieuwe talen te ontdekken? Zit organiseren jou in het bloed?

Taal & Communicatie is de geknipte studierichting voor creatieve en communicatieve duizendpoten. Deze studierichting focust op de communicatieve vaardigheden die belangrijk zijn in onze diverse en snel veranderende samenleving.

Jouw lessentabel?

4e jaar
Algemene Vorming Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands/Nedflex* 5
Engels 4
Frans 4
Wiskunde 3
Geschiedenis 1
Aardrijkunde 1
Natuurwetenschappen 2
Burgerschap 1
Specifiek Vorming Duits 2
Public Relations

Zakelijke Communicatie

Toegepaste Informatica

3
Spaans 2
Update/Upgrade Frans
Wiskunde
32

Accenten?

Deze studierichting focust sterk op verschillende aspecten van communicatie. Je leert je helder en vlot uitdrukken in maar liefst vijf (!) talen. Je breidt je Nederlands, Franse en Engelse taalvaardigheid verder uit én je leert twee nieuwe talen kennen. Je leert je uitdrukken in het Duits (de grootste taal in de Europese Unie) én in het Spaans (één van de vijf wereldtalen).

In de vakken Public Relations, zakelijke communicatie en Toegepaste Informatica leer je bewust en bekwaam omgaan met een breed gamma van communicatiemiddelen en de alomtegenwoordige sociale media. Je verfijnt je communicatievaardigheden en past deze in diverse contexten toe (sociaal, commercieel …). Bovendien verdiep je je in grafische vormgeving en krijg je verschillende administratieve tools helemaal in de vingers. Je leert ook projecten, reclamecampagnes en evenementen voor bedrijven en organisaties op touw zetten.

Jouw toekomst?

In de derde graad is de logische vervolgopleiding Taal & Communicatie, maar je kan ook nog andere kanten uit.

Na het secundair onderwijs kan je kiezen voor een graduaatsopleiding of voor een bacheloropleiding. Er zijn tal van mogelijkheden: Communicatiemanagement, Office Management, Journalistiek, Media & Entertainment Business, Human Resources, een lerarenopleiding …

 

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?