Menu Close

4de jaar Elektriciteit

Iets voor jou?

Boeit de ‘spannende’ wereld van de elektriciteit en technologie jou? Ben jij een echte doener en leer je liever door in te oefenen dan door met je neus tussen de boeken te zitten? Wil jij later graag een job met werkzekerheid én met heel wat afwisseling en mogelijkheden om bij te leren? Dan is Elektriciteit ongetwijfeld iets voor jou!

 

Jouw lessentabel?

4e jaar
Algemene Vorming Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands 1
Frans 2
PAV A/B* 8
Engels 1
Specifieke Vorming TV/PV Electriciteit 18
34

Accenten?

Elektriciteit is een praktijkgerichte opleiding. Je leert alle kneepjes van het vak Elektriciteit zodat je na het behalen van je diploma als een volleerde elektricien aan de slag kan. Algemene vorming komt beperkt aan bod. De inhoud van de technische vakken staat steeds in functie van de praktijk.

Tijdens de lessen Elektriciteit leer je o.a. elektrische schema’s tekenen en begrijpen, draad trekken, kabels plaatsen, elektrische storingen oplossen … Je kan na afloop van deze opleiding elektrische installaties in een woning installeren en een bestaande installatie renoveren en onderhoudenPraktisch redeneren en planmatig werken staan voorop.

Jouw toekomst?

Na de tweede graad is de logische vervolgopleiding Industriële Elektriciteit. Vervolgens kan je kiezen voor 7de specialisatiejaar Industriële Elektriciteit in het voltijds secundair onderwijs). Automatisatie en toegepaste elektriciteit komen tijdens de lessen aan bod, bovendien doe je tijdens de stageperiodes veel ervaring op. Je leert o.a. domoticasystemen, ventilatiesystemen en verlichtingssystemen ontwerpen en installeren.

Je kan ook kiezen voor een 7de specialisatiejaar Installateur Gebouwenautomatisering. Dit specialisatiejaar is een duale opleiding met een nog sterkere focus op leren op de werkvloer.

Je kan na de derde graad ook meteen aan de slag op de arbeidsmarkt als installateur-monteur, bedrader-monteur of als medewerker bij een hersteldienst of onderhoudsdienst van elektrische apparatuur.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?