Menu Close

4de jaar Bedrijfswetenschappen

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de werking van de economische wereld? Wil je graag weten hoe je een bedrijf runt en hoe de beurswereld in elkaar zit? Vraag je je af hoe de markt van vraag en aanbod precies werkt? Volg je de economische actualiteit op de voet en heb je een brede interesse? Hou je van werken met cijfers en ben je ordelijk en nauwkeurig? Wellicht is Bedrijfswetenschappen dan iets voor jou!

Jouw lessentabel?

 

4e jaar
Basisvorming     Levensbeschouwing 2
Aardrijkskunde 1
Biologie 1
Chemie 1
Engels 3
Frans 2
Fysica 1
Geschiedenis 2
LO 2
Nederlands 5
Wiskunde 4
Financiële educatie & mediawijsheid
Burgerschap & culturele expressie 1
Specifiek gedeelte Economie 4
Wiskunde 1
Complementair gedeelte Engels 1
Frans 1
32

Accenten?

Deze studierichting biedt je een brede theoretische vorming. Tijdens de lessen economie leer je de algemene principes van de economische wereld kennen. Je komt alles te weten over de economische kringloop met de marktwerking, de rol van banken en beurzen in de kapitaalmarkt, de rol van de consument en de producent, globalisering…

Ook boekhouden staat centraal: je leert hoe je een dubbele boekhouding moet bijhouden en hoe je balans- en  jaarrekeningen analyseert. Zo kan je vaststellen hoe ‘financieel gezond’ een bedrijf is.

Naast Economie vormen ook de moderne talen een belangrijke component. Je leert je correct en helder uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.

Het lessenpakket van de studierichting Bedrijfswetenschappen komt grotendeels overeen met dat van Economische Wetenschappen. De inhoud van het vak wiskunde vormt het grootste onderscheid: in deze studierichting ligt de nadruk meer op het maken van wiskundige toepassingen en minder op abstracte wiskunde. Tijdens de lessen krijg je meer oefentijd.

Jouw toekomst?

In de derde graad kan je kiezen uit verschillende studierichtingen binnen het domein Economie en Organisatie: Bedrijfswetenschappen en Economie – Moderne Talen behoren tot de mogelijkheden.

Je wordt klaargestoomd voor een economische vervolgopleiding in het hoger onderwijs, maar dankzij de brede basisopleiding kan je ook nog een heel andere richting inslaan.

 

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?