Menu Close

3de jaar Wellness en lifestyle

Iets voor jou?

Heb jij gevoel voor schoonheid, ben je handig en heb je oog voor detail? Ben je geboeid door de wereld van de lichaamsverzorging en esthetiek? Droom je van een carrière als schoonheidsspecialiste? Dan is de studierichting Wellness en Lifestyle je op het lijf geschreven!

Jouw lessentabel?

3e jaar
Algemene vorming Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands/Nedflex* 4
Engels 2
Frans 2
Toegepaste Informatica 1
Wiskunde 2
Natuurswetenschappen 2
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Burgerschap
Specifieke vorming Wellness en Lifestyle 11
Update / Upgrade Frans 1
Wiskunde 1
32

Accenten?

De studierichting Wellness en Lifestyle biedt een ruime algemene vorming én een stevige praktische opleiding.

Je wordt tijdens de lessen Wellness en Lifestyle ondergedompeld in de wereld van de lichaamsverzorging. Huidreinigingen en handpeelings uitvoeren, wenk-brauwen epileren, huidanalyses maken, aangepaste en corrigerende maquillage aanbrengen, nagels lakken en nagelverzorgingen … worden voor jou een koud kunstje!

Je leert er over de theoretische onderbouwing van lichaamsverzorgingstech-nieken (bvb. huidkenmerken).

Werken in de wellnesswereld betekent ook met klanten communiceren. Daarom oefen je tijdens de lessen taal (Frans, Nederlands en Engels) extra op je com-municatieve vaardigheden.

Jouw toekomst?

De logische vervolgopleiding in de derde graad is Wellness & Schoonheid. Je kan ook kiezen voor een zevende specialisatiejaar (Se-n-Se) om de kneepjes van het vak helemaal in de vingers te krijgen.

 

Deze studierichting stoomt je klaar voor een carrière in de wellnesswereld. Je kan na het behalen van je diploma meteen aan de slag als schoonheidsspecialiste in een beautycentrum of parfumerie, als adviseur in een cosmeticabedrijf,… Wil je graag naar het hoger onderwijs? Dan behoren de opleidingen leerkracht Bio-esthetiek en Wellbeing- en Vitaliteitsmanagement onder andere tot de mogelijkheden.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?