Menu Close

3de jaar Maatschappij en welzijn

Iets voor jou?

Kijk jij met interesse naar alles wat er rondom jou gebeurt? Ben je geboeid door de mens en wil je alles te weten komen over de menselijke ontwikkeling? Ben je sociaal aangelegd en vind je het fijn om zorg te dragen voor anderen? Droom je van een uitdagende carrière in de zorgsector? Op zoek naar een studierichting die praktijk en theorie combineert? Dan is de studierichting Maatschappij en welzijn wellicht iets voor jou!

Jouw lessentabel?

3e jaar
Algemene vorming Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands/Nedflex* 4
Engels 2
Frans 2
Toegepaste Informatica 1
Wiskunde 2
Natuurswetenschappen 1
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Burgerschap
Specifiek vorming Gedragswetenschappen 4
Gezondheidszorg 8
Update / Upgrade Frans 1
Wiskunde 1
32

Accenten?

De studierichting Maatschappij & Welzijn biedt een interessante mix van theorie en praktijk.

Tijdens de lessen Gezondheidszorg en Gedragswetenschappen leer je alles over de behoeften van kinderen en volwassenen. Je ontdekt welke ondersteuning je hen kan bieden en je oefent je communicatieve vaardigheden. Voedselveiligheid, gezondheidsbevordering en ook EHBO komen uitgebreid aan bod. Je krijgt huishoudelijke en logistieke vaardigheden helemaal onder de knie. Bovendien leer je vrijetijdsactiviteiten organiseren voor zowel kinderen als volwassenen.

Jouw toekomst?

In de derde graad is de studierichting Gezondheidszorg de logische vervolgop-leiding. Heb je behoefte aan nog meer praktijkervaring? Dan kan je overschakelen naar de arbeidsmarktgerichte studierichting Zorg & Welzijn.

De studierichting Maatschappij en welzijn heeft een dubbele finaliteit: je kan na het behalen van je diploma secundair onderwijs kiezen voor hoger onderwijs (in de sectoren onderwijs, gezondheidszorg of sociaal werk…) of kan je eventueel aan de slag op de arbeidsmarkt (als zorgassistent …).

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?