Menu Close

3de jaar Latijn

Iets voor jou?

Ben je geboeid door taal, cultuur en geschiedenis jou? Wil je je verder verdiepen in de samenleving van de oude Romeinen en de klassieke Latijnse literatuur? In de studierichting Latijn word je ondergedompeld in de wereld van de antieke cultuur, één van de grote pijlers van de westerse beschaving. Julius Caesar neemt je mee op sleeptouw tijdens zijn veroveringstochten. Gedaanteverwisselingen van goden en mythologische wezens brengen je verbeelding op hol bij het lezen van Ovidius. Je gaat creatief aan de slag met taal en zoekt met plezier naar het juiste woord op de juiste plaats.

Jouw lessentabel?

LATIJN
3e jaar
Basisvorming     Levensbeschouwing 2
Aardrijkskunde 1
Biologie 1
Chemie 1
Engels 3
Frans 3
Fysica 1
Geschiedenis 2
LO 2
Nederlands 4
Wiskunde 4
Toegepaste Informatica 1
Specifiek gedeelte Latijn 4
Update / Upgrade Nederlands 1
Frans 1
Wiskunde 1
32

Accenten?

De studierichting Latijn garandeert een brede algemene, theoretische vorming. Het is een erg gestructureerde taal en de studie ervan leert je ook logisch en probleemoplossend redeneren. Twee vliegen in één klap!

Naast Latijn vormen ook de moderne talen een belangrijke component. Je leert je correct en helder uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels. Tijdens de lessen Wiskunde verdiep je je in de analytische denkmethode en de zelfstandige opbouw van een denkproces.

 

Jouw toekomst?

Na de tweede graad zijn er drie mogelijke vervolgopleidingen:

  • Latijn – Moderne Talen,
  • Latijn – Wetenschappen,
  • Latijn – Wiskunde

In het hoger onderwijs kan je werkelijk alle kanten uit: zowel een professionele als een academische bachelor behoren tot de mogelijkheden.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?