Menu Close

3de jaar Bedrijfswetenschappen

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de werking van de economische wereld? Wil je graag weten hoe je een bedrijf runt en hoe de beurswereld in elkaar zit? Vraag je je af hoe de markt van vraag en aanbod precies werkt? Volg je de economische actualiteit op de voet en heb je een brede interesse? Hou je van werken met cijfers en ben je ordelijk en nauwkeurig? Wellicht is Bedrijfswetenschappen dan iets voor jou!

Jouw lessentabel?

3e jaar
Algemene vorming Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands/Nedflex* 5
Engels 3
Frans 3
Toegepaste informatica 1
Wiskunde 4
Natuurwetenschappen 2
Geschiedenis 2
Aardrijkskunde 1
Burgerschap
Specifieke vorming Economie / Bedrijfswetenschappen 5
Informaticawetenschappen
Update/ Upgrade Frans 1
Wiskunde 1
32

Accenten?

Tijdens de lessen Economie leer je de algemene principes van de economische wereld kennen. Je komt alles te weten over de economische kringloop met de marktwerking, de rol van banken en beurzen in de kapitaalmarkt, de rol van de consument en de producent, globalisering…

Ook Boekhouden staat centraal: je leert hoe je een dubbele boekhouding moet bijhouden en hoe je balans- en jaarrekeningen analyseert. Zo kan je vaststellen hoe ‘financieel gezond’ een bedrijf is.

Het lessenpakket van Bedrijfswetenschappen komt grotendeels overeen met dat van Economische Wetenschappen. Een belangrijk verschil is de invulling van het vak Economie. In de studierichting Bedrijfswetenschappen komt ook het Econo-misch Recht aan bod. In de studierichting Economische Wetenschappen komen de verschillende wetenschappelijke vakken Biologie, Fysica, Chemie uitgebreider aan bod. Bedrijfswetenschappen is (in tegenstelling tot Economische Weten-schappen) een domeingebonden studierichting. Dit betekent dat de basis-leerstof voor enkele vakken niet wordt uitgediept en je meer tijd krijgt om de leerstof te verwerken en in te oefenen.

Jouw toekomst?

In de derde graad kan je kiezen uit verschillende studierichtingen binnen het domein Economie & Organisatie: Bedrijfswetenschappen, Economie – Moderne Talen, Economie – Wiskunde en ook Bedrijfsorganisatie behoren tot de mogelijkheden.

Je wordt klaargestoomd voor een economische vervolgopleiding in het hoger on-derwijs, maar dankzij de brede basisopleiding kan je ook nog een heel andere richting inslaan. Zowel een professionele als een academische bachelor behoren tot de mogelijkheden.

 

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?