Menu Close

3de jaar Bedrijf en Organisatie

Iets voor jou?

Ben jij een ordelijke en punctuele werker en boeien computers jou? Droom jij van een carrière in de bedrijfswereld? Wil jij je graag vlot leren uitdrukken in verschillende talen en werk je bovendien graag met cijfermateriaal? Wellicht is Bedrijf en Organisatie dan de geknipte studierichting voor jou!

Jouw lessentabel?

3e jaar
Algemene Vorming Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands/Nedflex* 4
Engels 3
Frans 2
Wiskunde 2
Natuurswetenschappen 2
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Burgerschap
Specifieke Vorming Toegepaste Economie 11
Toegepaste Informatica 11
Update / Upgrade Frans 1
Wiskunde 1
32

Accenten?

De studierichting Bedrijf & Organisatie biedt een meer praktijkgerichte aanpak (in vergelijking met de doorstroomrichtingen Economische Wetenschappen en Bedrijfswetenschappen). Je verwerft er de kennis en vaardigheden die noodzake-lijk zijn in de beroepssectoren boekhouden, human resources, sales en logistiek.

De taalvakken komen in Bedrijf & Organisatie uitgebreid aan bod. Je leert je hel-der en correct uitdrukken in het Frans, Engels en Nederlands. De focus ligt tij-dens deze lessen op functioneel taalgebruik.

ln de lessen Algemene Economie leer je over de basisbeginselen van de econo-mische marktwerking. In het vak Toegepaste Economie staat Boekhouden centraal: je leert hoe je een dubbele boekhouding moet bijhouden en hoe je ba-lans- en jaarrekeningen analyseert. Zo kan je vaststellen hoe ‘financieel gezond’ een bedrijf is. Ook de verschillende ondernemingsvormen komen er aan bod.

Je computervaardigheden scherp je aan tijdens de lessen Toegepaste Informatica.

Jouw toekomst?

In de derde graad kan je je studies verderzetten in de vervolgopleiding Bedrijfsorganisatie of in de studierichting Applicatie- en databeheer.

Na het behalen van je diploma secundair onderwijs kan je kiezen voor hoger onderwijs. Een professionele bachelor in het domein Economie (bvb. bedrijfsbeheer, toegepaste informatica, fiscaliteit,…) sluit naadloos aan op de studierichting Bedrijfsorganisatie.

Je kan met dit diploma ook meteen aan de slag op de arbeidsmarkt als hulp-boekhouder of als administratieve kracht in een bedrijf of zakenkantoor

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?