Handel / Boekhouden-informatica

Een veelzijdige voorbereiding op een carrière in de bedrijfswereld

Een goed uitgebalanceerd lesurenpakket zorgt voor een optimale voorbereiding op latere studies.

In de tweede graad wordt een uitgebreid talenpakket (Nederlands, Frans en Engels) aangevuld met Wiskunde en de poolvakken Toegepaste Economie en Dactylografie/Toegepaste Informatica.  In de lessen Toegepaste Economie leer je o.a. de grondbeginselen van de dubbele boekhouding.  De basisbegrippen uit de informaticawereld en het gebruik van computerapparatuur en software ontdek je dan weer tijdens Toegepaste Informatica.

In de derde graad schakel je tijdens de lessen Economie en Boekhouding een versnelling hoger. Je krijgt de finesses van het boekhouden in de vingers en je leert alles over de fiscale wetgeving, sociale wetgeving, het burgerlijk recht en handelsrecht.  Tijdens de ‘mini-onderneming’ breng je alle opgedane kennis in de praktijk, want je stampt een eigen onderneming uit de grond.  De lessen Toegepaste Informatica focussen o.a. op computersystemen, algoritmisch denken, databanken en programmeren.  De stageweken laten je ook kennismaken met het werkveld.

Je kan na het afronden van deze studierichting vlot aan het werk in de administratieve sector, maar ook hogere studies zijn zeker een optie!

 

Toekomstmogelijkheden

Klaar om jouw Talent te ontdekken?