Elektrotechnieken

Een geladen en uitdagende studierichting voor technisch talent

Je kennis over elektriciteit groeit in de tweede graad geleidelijk. Je leert over de grondbeginselen van gelijkstroom, magnetisme en elektromagnetisme en je ontdekt ook welke gereedschappen er in de wereld van de elektriciteit voorhanden zijn.  Het tekenen van elektrische schakelingen en installaties, de realisatie van eenvoudige schakelingen en het detecteren en herstellen van defecten vormen voor jou aan het einde van het vierde jaar geen probleem. 

In de derde graad schakelen we een versnelling hoger. Je kennis over spanning, stroom, weerstand, schakelingen, arbeid, vermogen, verbruik, condenstatoren en generatoren, magnetische en elektromagnetische wetten breidt uit. Je leert apparatuur monteren en installeren, een onderhoud uitvoeren en ook defecten herstellen.  Tijdens praktijkopdrachten en stages leer je zelfstandig, logisch en planmatig werken.

Een specialisatiejaar Automotive is een absolute aanrader. Automotive vormt onderhoudstechnici die dadelijk aan de slag kunnen in de autoconstructiebedrijven en hun toeleveranciers, maar die ook erg in trek zijn bij sterk geautomatiseerde bedrijven in andere sectoren.  Een belangrijk onderdeel is het werkplekleren in de automotive-bedrijven.  Hierdoor krijg je een juist en volledig beeld van de verwachtingen van de industrie.  Je kan je schoolse kennis in een realistische werkomgeving toepassen. 

Je kan na het afronden van je studies vlot aan het werk als onderhoudstechnicus of installateur-monteur. Hogere studies zijn ook een optie: denk maar aan een professionele of academische bachelor in de elektriciteit of elektromechanica,…

 

7de jaar Sense TSO - Automotive

Klaar om jouw Talent te ontdekken?