ASO

In de tweede graad bieden alle studierichtingen ASO een breed pakket algemene vorming aan, gecombineerd met de verkenning van een specifiek studiegebied.
Je kan in de tweede graad kiezen voor de volgende studierichtingen

Tweede graad (3e en 4e jaar)

Studeren in het ASO is kiezen voor een studierichting die voorbereidt op het hoger onderwijs. We zetten dan ook volop in op het aanbieden van kwalitatieve en uitdagende lessen op maat van de leerling. Het team begeleidt je ook tijdens je groeiproces en helpt je bij het vinden van de ideale studiemethode, het ontdekken van je talenten, het maken van keuzes,…

Derde graad (5e en 6e jaar)

In de derde graad ASO kan je je studierichting immers nog meer specifiëren. We bieden dan 8 abstract-theoretische richtingen aan, met telkens twee pijlers (poolvakken) die de eigenheid van de studierichting aanduiden: 

Als leerling sta je in de derde graad voor de uitdaging om je verder te verdiepen in de abstract-theoretische benadering van de leerstof. Het leerkrachtenteam zal je ook in de derde graad verder begeleiden bij je groei naar zelfstandigheid.

Je kritische blik en zin voor onderzoek worden aangescherpt. Zowel in het vijfde als in het zesde jaar werk je immers het hele jaar aan een Als leerling sta je in de derde graad voor de uitdaging om je verder te verdiepen in de abstract-theoretische benadering van de leerstof. Het leerkrachtenteam zal je ook in de derde graad verder begeleiden bij je groei naar zelfstandigheid.

Je kritische blik en zin voor onderzoek worden aangescherpt. Zowel in het vijfde als in het zesde jaar werk je immers het hele jaar aan een onderzoekscompetentie voor één van de poolvakken van je studierichting.
Onder begeleiding van je leerkrachten bewijs je hiermee dat je een probleem, eigen aan het domein van je studies, zelfstandig kunt analyseren en aanpakken én je kan dit hele proces vlot en helder aan een jury presenteren.

In alle studierichtingen ASO in de derde graad twee lesuren per week vrij kiezen uit een ruim aanbod module-lessen. De focus ligt in de derde graad wel meer op het ontdekken van interesses en verdiepen van je kennis in functie van het hoger onderwijs, dat stilaan lonkt. voor één van de poolvakken van je studierichting
Onder begeleiding van je leerkrachten bewijs je hiermee dat je een probleem, eigen aan het domein van je studies, zelfstandig kunt analyseren en aanpakken én je kan dit hele proces vlot en helder aan een jury presenteren.

De focus ligt in de modules van de derde graad op het ontdekken van interesses en verdiepen van je kennis in functie van het hoger onderwijs, dat stilaan lonkt.

Klaar om jouw Talent te ontdekken?