Menu Close

Campus Speelhof wordt rode neuzen school

Het GO! Atheneum Sint-Truiden Campus Speelhof is voortaan ook een ‘Rode Neuzen’-school.

Vanaf volgend schooljaar zamelt Rode Neuzen Dag opnieuw geld in voor schoolprojecten die inzetten op mentale, sociale en fysieke weerbaarheid van jongeren. Rode Neuzen Dag wil zoveel mogelijk Rode Neuzen Scholen stimuleren om haar eigen projecten te realiseren.

Ook het GO! Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof zet enthousiast mee haar schouders onder dit goede doel.

Het startschot voor onze actie wordt op maandag 2 september gegeven.  Leerlingen worden die ochtend feestelijk op school ontvangen.  Onder het motto “je hoeft het niet in je EENDJE te doen, samen maken we er een spetterend schooljaar van” krijgen de leerlingen een eendjespotlood en een gezonde (en alcoholvrije) cocktail.  Tijdens Atheneum Beats, ons schoolfestival, zullen diezelfde week antipestbandjes worden verkocht.  Elke klas zal de daaropvolgende weken onder begeleiding van de klassentitularis een eigen project bedenken en uitwerken om geld in te zamelen.  Een carwash, een eigen quiz, een lessenmarathon,… alles kan!  Onze missie is het sociaal engagement en burgerschap van de leerlingen aanwakkeren, maar ook de teamspirit en het samenhorigheidsgevoel zal ongetwijfeld een boost krijgen.

Op 11 november volgt op school een grote slotshow.  Op een groot scherm worden dan de acties en de ingezamelde centjes van de verschillende klassen geprojecteerd.

Klaar om jouw Talent te ontdekken?