Menu Close

Gratis soep als actie tegen lege brooddozen

Alle leerlingen van onze school kregen afgelopen weken een soepkaart cadeau, waarmee ze ’s middags kunnen genieten van verse soep.

We merken dat heel wat leerlingen ’s middags niet lunchen. Daarom besloten we om een warme actie te organiseren en zo een eerste stap te nemen om de lege brooddozen te bestrijden. We willen hen aansporen om tijdens de middagpauze iets (gezond) te eten.

Ninie Coemans, directeur

Sociale soep

De kaart geeft recht op vijf soepjes, waarbij de leerlingen kunnen kiezen tussen tomaten- of dagsoep. Hiervoor gingen we een samenwerking aan met Soepbar Maak en Smaak van dienstencentrum Intesa. Hun werknemers met een mentale en/of fysieke beperking gebruiken hun kooktalent om onze school dagelijks van lekkere soep te voorzien.

Als de kaart opgebruikt is, kunnen de leerlingen een nieuwe kopen aan democratische prijzen. Zo kosten 5 tassen 6 euro, 10 tassen 12 euro en 20 tassen 24 euro.

©Maak en Smaak

Groot succes

De warme actie zal nog verder uitgebreid worden, want we dromen ervan om elke schooldag aan al onze leerlingen gratis een tas verse soep aan te bieden.

Uit de eerste dagen blijkt al dat ons initiatief een groot succes is. Na de winter maken we een evaluatie en zullen we met het team brainstormen om te bekijken hoe we hier een vervolg aan breien. Ik kan alvast verklappen dat we hopen om met de opbrengst van de komende acties alle leerlingen volgende winter van gratis soep te voorzien. Kortom, een mooi project voor en door de leerlingen.

Ninie Coemans, directeur
© Maak en Smaak